Ρεβίθια με δενδρολίβανο και θυμάρι

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ
* 500γρ ξερά ρεβίθια
* 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
* 1-2 κλαράκια δενδρολίβανο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
* 1 κ.γ. θυμάρι ξερό ή ρίγανη ή και τα δύο
* ελαιόλαδο
* χυμό από 1 λεμόνι
* αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάστε τα ρεβύθια σε ζεστό νερό με αλάτι για 24 ώρες. Παρακαλώ όχι σόδα. Την επομένη σουρώστε τα. Βάλτε τα ρεβίθια σε μια μεγάλη κατσαρόλα, γεμίστε με νερό και βράστε σε δυνατή φωτιά. Αφαιρέστε τον αφρό που θα δημιουργηθεί και έπειτα προσθέστε το κρεμμύδι, τα μυρωδικά και λίγο ελαιόλαδο. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 2 ώρες, ή μέχρι να μελώσουν τα ρεβίθια. Μπορείτε να τα φτιάξετε και σε χύτρα ταχύτητος για να κερδίσετε χρόνο. Αφόυ δηλαδή αφαιρέσετε τον αφρό και προσθέσετε τα υλικά, κλείστε τη χύτρα και μόλις αρχίσει να σφυρίζει θέλουν 10-12 λεπτά περίπου. Καλού κακού διαβάστε πρώτα και τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μόλις μαλακώσουν τα ρεβίθια, αλατοπιπερώστε καλά, προσθέστε το χυμό λεμονιού και λίγο ακόμη ελαιόλαδο και σερβίρετε. Σε περίπρτωση που δεν έχουν χυλώσει μπορείτε να τα χυλώσετε με 1-2 κ.γ. κορν-φλαουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό. Ρίχτε το στα ρεβίθια και αφήστε να πάρουν μια βράση. Προχωρήστε έπειτα όπως παραπάνω.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino