Beef Penang (Ταϋλανδέζικο)

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ
* 700 γρ. μοσχάρι σε μικρά κομματάκια
* 700 ml γάλα καρύδας
* 3 κουταλιές red curry paste (πάστα κάρυ)
* 2 κουταλιά fish sauce (λάδι ψαριού)
* 2 κουταλιά ζάχαρη φοίνικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το μισό από το γάλα καρύδας σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε την πάστα κάρυ. Όταν το λάδι εμφανιστεί στην επιφάνεια βάζουμε το μοσχάρι αφού το έχουμε ψιλοκόψει και πλύνει καλά. Αφήνουμε 10 λεπτά να πάρει μια βράση και ρίχνουμε το υπόλοιπο του γάλακτος καρύδας, το λάδι ψαριού και τη ζάχαρη φοίνικα Βράζουμε με κλειστό καπάκι μέχρι να μείνει το κρέας με μια ελαφρώς πηχτή σάλτσα (περίπου 40-50 λεπτά) ανακατεύοντας συχνά. Σερβίρεται με αχνιστό ρύζι ανάλατο και όχι βουτυρωμένο. Εμείς χρησιμοποιούμε προϊόντα "blue dragon" για το γάλα καρύδας και την πάστα κάρυ, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιας εταιρίας θέλετε ή βρείτε!

Καλή επιτυχία!


σημείωση: τα προϊόντα όπως γάλα καρύδας, ζάχαρη φοίνικα, πάστα κάρυ και λάδι ψαριού θα τα βρείτε σε καταστήματα delicatessen ή σε grand markets. Εμείς προτιμάμε τα προϊόντα της εταιρίας "Blue Dragon"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino