* 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
* 1 πιάτα σούπας νερό(για 2 πιάτα, μετράμε 2 πιάτα σούπας νερό)
* λίγο αλάτι
* 1 ντομάτα φρέσκια, ξεφλουδισμένη
* 1 κ.σ. ελαιόλαδο
* τριμμένη φέτα ή κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το νερό, το αλάτι και τις ντομάτες, για 7 λεπτά (μόλις το υγρό αρχίσει να κοχλάζει έντονα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, με σκεπασμένη την κατσαρόλα). Στη συνέχεια ρίχνουμε το κουάκερ, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μίγμα να βράσει 5 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε την εστία της κουζίνας και χωρίς να απομακρύνουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιολάδο και ανακατεύουμε. Μετά από ένα λεπτό, σερβίρουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένη φέτα ή τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή τριμμένο κεφαλοτύρι
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένο καρότο και τριμμένο κρεμμύδι. Μην παραλείπετε να προσθέτετε κουάκερ σε όλες τις σούπες που φτιάχνετε για τα μωρά σας. Αυτή η σούπα είναι ιδανική και για τις μητέρες που θηλάζουν!
Καλή επιτυχία!
2 σχόλια:
Πεντανόστιμη σουπίτσα και απόλυτα θρεπτική! Το προτιμώ στην εκδοχή του με το κρεμμύδι και τριμμενο καρότο! Νομίζω όμως ότι θα διπλασίαζα την ποσότητα της βρώμης!
φυσικα και μπορεις να φτιαξεις τη σουπα με τον τροπο που αρεσει σε σενα (ή στο μωρο σου!) καλη επιτυχια!
Δημοσίευση σχολίου