ΥΛΙΚΑ
* 1 κοτόπουλο περίπου 2 κιλά
* 1,5 κιλό σιτάρι
* 500 γρ. αγελαδινό βούτυρο
* αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και καψαλίζουμε την κότα μας. Τη γεμίζουμε καλά-καλά με το σιτάρι και τη βάζουμε στην κατσαρόλα που έχουμε ήδη ζεστάνει στη φωτιά. Όσο σιτάρι μας περισσέψει, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, το σκεπάζουμε με νερό και το αφήνουμε να βράζει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η κότα και να φουσκώσει το σιτάρι. Μόλις χυλώσει το φαγητό, αρχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι κρέας και σιτάρι να γίνουν ένας πολτός. Όσα κόκκαλα βγαίνουν από το ανακάτεμα τα αφαιρούμε. Η όλη διαδικασία (βράσιμο, ανακάτεμα, χύλωμα) κρατά περίπου 5 ώρες. Όταν είναι έτοιμο το σερβίρουμε, προσθέτουμε αλάτι και βούτυρο λιωμένο
(το κεσκέκι είναι ένα φαγητό που φτιάχνεται στην ημέρα εορτής του Αγίου Χριστοφόρου και του Αγίου Γεωργίου)
* 1 κοτόπουλο περίπου 2 κιλά
* 1,5 κιλό σιτάρι
* 500 γρ. αγελαδινό βούτυρο
* αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και καψαλίζουμε την κότα μας. Τη γεμίζουμε καλά-καλά με το σιτάρι και τη βάζουμε στην κατσαρόλα που έχουμε ήδη ζεστάνει στη φωτιά. Όσο σιτάρι μας περισσέψει, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, το σκεπάζουμε με νερό και το αφήνουμε να βράζει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η κότα και να φουσκώσει το σιτάρι. Μόλις χυλώσει το φαγητό, αρχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι κρέας και σιτάρι να γίνουν ένας πολτός. Όσα κόκκαλα βγαίνουν από το ανακάτεμα τα αφαιρούμε. Η όλη διαδικασία (βράσιμο, ανακάτεμα, χύλωμα) κρατά περίπου 5 ώρες. Όταν είναι έτοιμο το σερβίρουμε, προσθέτουμε αλάτι και βούτυρο λιωμένο
Καλή επιτυχία!
(το κεσκέκι είναι ένα φαγητό που φτιάχνεται στην ημέρα εορτής του Αγίου Χριστοφόρου και του Αγίου Γεωργίου)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου