παραδοσιακή φασολάδα

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ
* 1/2 κιλό φασόλια
* 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 4-5 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
* 1 φλυτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
* αλάτι, πιπέρι
* κόκκινη πάπρικα γλυκειά
* ρίγανη
* ελαιόλαδο
* 1 φλυτζάνι χυμό ντομάτας ή 2 κουταλιές πελτέ
* λίγο ζάχαρη
* 2 σταγόνες ξίδι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ στο νερό να φουσκώσουν. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, με νερό που να τα σκεπάζει καλά, και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι.
Τα βράζουμε καλά με κλειστό καπάκι, μέχρι να μαλακώσουν, και όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε και το αλάτι.
Βράζουμε λίγο ακόμα σε χαμηλή φωτιά, με ανοιχτό καπάκι αυτή τη φορά, μέχρι να χυλώσουν. Αν για οποιονδήποτε λόγω δεν χυλώσουν πολύ, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι διαλλυμένο σε νερό και να βράσουμε λίγο ακόμα. Έτσι θα χυλώσουν σίγουρα.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino