λαδερός αρακάς

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010


ΥΛΙΚΑ

* 1 κιλό φρέσκο αρακά
* 2-3 αγκινάρες σε κύβους
* 2 μέτρια καρότα σε ροδέλες
* 2 μέτριες πατάτες σε κύβους (προαιρετικά)
* 1/2 ποτηριού ελαιόλαδο ή και περισσότερο
* 1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε κυβάκια
* 1 κ.σ πελτέ (προαιρετικά)
* αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά τους φύλλα, καθαρίζουμε το εσωτερικό τους χνούδι και τις περιχύνουμε με λεμόνι ή τις βουτάμε σε αλευρόνερο με λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Πρώτα ξεπλένουμε πολύ καλά τον αρακά με τον μανδύα του και αφού στραγγίσει καλά τον καθαρίζουμε και αφαιρούμε τα μπιζέλια. Όταν όλα είναι έτοιμα, στραγγίζουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τις αγκινάρες σε κύβους. Σωτάρουμε τις αγκινάρες, τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι. Προσθέτουμε και τον αρακά και σωτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε ζεστό νερό, να καλύπτει τον αρακά, διαλύουμε και τον πελτέ και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά περίπου. Λίγο πριν τελειώσει το φαγητό, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, κουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα, ή ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά και αφήνουμε το φαγητό να πάρει και την τελευταία του βράση και να μείνει μόνο με το λαδάκι του. Το αφήνουμε για λίγη ώρα να τραβήξει και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino