φασολάκια λαδερά

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
* 4 πατάτες μεγάλες
* 1 κρεμμύδι
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1/4 φλιτζάνι λάδι
* 4-5 ντομάτες περασμένες στο μούλτι και 1 κ.σ. πελτέ διαλυμένο ή
* 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
* 1/2 κ.γ. κανέλλα ή ενα ξυλαράκι κανέλλας
* αλατοπίπερο
* 1/2 κ.γλ ζάχαρη
* 1/4 ματσάκι μαϊντανό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα φασολάκια αν είναι φρέσκα με το ειδικό εργαλείο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε τα φασολάκια ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει τις πατάτες, το κρεμμύδι και τα σκόρδα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να ροδίσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα μυρωδικά μας, και 1/2 φλιτζάνι νερό, αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά. Όσο το φαγητό σιγοβράζει ελέγχουμε την ποσότητα των υγρών μη μας κολλήσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Αν χρειαστεί να ανακατέψουμε δε χρησιμοποιούμε κουτάλα, απλά ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino