Γερμανικό κόκκινο ξυνολάχανο με μήλα (Apfelblaukraut)

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ
* 1,5 κιλά Μπλε Λάχανο τριμμένο
* 2 κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
* 1 μήλο ξεφλουδισμένο και κομμενο σε κυβάκια
* 2 φύλλα δάφνης
* 8 κόκκουσ κέδρου
* 5 κόκους μπαχάρι τριμμένους
* αλάτι, πιπέρι
* 4 κουταλιές ζάχαρη
* 2 κουταλιές μηλόξυδο
* 100 γρ. χυμό μήλου
* 1 1/2 κουπα νερό
* 1 κουταλιά κορνφλαουρ

λίγο πριν το σερβίρισμα:
* 6 κουταλιές βούτυρο
* 3 κουταλιές κομπόστα απο cranberries

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέυετε απλά όλα τα υλικά μαζί, τα βάζετε σε μια γάστρα ή ένα οποιοδήποτε σκευοσ για το φούρνο με καπάκι και τα ψήνετε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς. Φυσικά μπορείτε να το κάνετε και στην κατσαρόλα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο απλα για λιγότερο χρόνο. Νομίζω στην κατσαρόλα χρειάστηκα μονο 45 λεπτα. Αφου βράσει, αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε με΄σα σ αυτό το βουτυρο και την κομπόστα. Έτοιμο.

Το λάχανο μπορείτε να το ετοιμάσετε και μια μέρα πριν και την άλλη μερα απλα να το ξαναζεστάνετε και να ανακατέψετε τα υπόλοιπα υλικά.. Προσωπικά το ετοιμάζω πάντα μια μέρα πριν γιατι βρίσκω ότι την άλλη μέρα είναι πάντα πιο νόστιμο.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino