Σύβραση με κεφτέδες και ξερά κρεμμύδια

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

ΥΛΙΚΑ
* 1 αυγό
* ½ κιλό κιμά
* 1 κιλό κρεμμύδια ξερά
* λίγο πιπέρι κόκκινο
* λίγο πιπέρι μαύρο
* αλάτι
* λίγη ρίγανη
* λίγο ξύδι
* 1 καρβέλι ψωμί μπαγιάτικο
* λίγο κύμινο
* λίγο μαϊντανό
* λίγο δυόσμο
* λαδάκι
* νεράκι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ φτιάχνουμε τις κεφτέδες. Έτσι, ανακατεύουμε τον κιμά με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Βουτάμε το ψωμί μέσα σε νερό και έπειτα το τρίβουμε μέσα στον κιμά. Τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το λαδάκι και ζυμώνουμε καλά. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες, γυρίζοντας και από τις δύο μεριές και τις βάζουμε σε ένα πιάτο δίπλα. Σε δεύτερη φάση, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε πολύ λάδι, συμπληρώνουμε ένα ποτήρι νερό και βράζουμε για 15’. Λίγο πριν τραβήξουμε από τη φωτιά αλατοπιπερώνουμε. Βγάζουμε το χυλό από την κατσαρόλα σε ένα ταψί και μοιράζουμε από πάνω τις κεφτέδες. Σε ένα μπολ τραβάμε λίγο ζουμάκι από τα κρεμμύδια και χτυπάμε τα αυγά προσθέτοντας και λίγο ξύδι για να μην κόψουν. Με αυτό το ζωμό περιχύνουμε το ταψί. Ψήνουμε στους 250° για 1 τεταρτάκι και περιμένουμε να κρυώσουν πριν σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino