*1 λαγός 1½ κιλό κομμένος σε κομμάτια
*3 κουταλιές της σούπας λάδι
*2 κρεμμύδια
*100γρ. βούτυρο
*½ λίτρο κόκκινο κρασί
*½ ποτήρι ξύδι
*θυμάρι
*δάφνη
*3 καρότα
*λίγο αλεύρι
*αλάτι
*πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λαγό κομμένο σε κομμάτια μέσα σε βαθιά πιατέλα με το κρασί, το ξύδι, το 1 κρεμμύδι, τα καρότα κομμένα σε κομμάτια, τη δάφνη, και το θυμάρι.
Τα αφήνουμε να μουλιάσουν 24 ώρες. Αυτό λέγεται μαρινάρισμα.
Την επόμενη μέρα βάζουμε μέσα σε μια χύτρα το βούτυρο, το λάδι και το 1 κρεμμύδι κομμένο σε κομματάκια.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του λαγού αλατισμένα και πιπερωμένα και τα ψήνουμε.
Χύνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε. Περνάμε το μαρινάτο στο τρυπητό.
Τέλος περιχύνουμε τη σάλτσα αυτή πάνω στο λαγό και τον ψήνουμε σιγά -σιγά σκεπασμένο με καπάκι για 1 ώρα.
Τα αφήνουμε να μουλιάσουν 24 ώρες. Αυτό λέγεται μαρινάρισμα.
Την επόμενη μέρα βάζουμε μέσα σε μια χύτρα το βούτυρο, το λάδι και το 1 κρεμμύδι κομμένο σε κομματάκια.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του λαγού αλατισμένα και πιπερωμένα και τα ψήνουμε.
Χύνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε. Περνάμε το μαρινάτο στο τρυπητό.
Τέλος περιχύνουμε τη σάλτσα αυτή πάνω στο λαγό και τον ψήνουμε σιγά -σιγά σκεπασμένο με καπάκι για 1 ώρα.
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου