ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ
* ½ κιλό αμπελόφυλλα
* 2 φλιτζ. τσαγ. ρύζι
* 1 φλιτζανάκι του τσαγ. ελαιόλαδο
* 1 ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
* λίγο πιπέρι
* λίγο αλάτι
* 1 κουτ. σούπας δυόσμο
* 1 κοτ. σούπας λεμόνι
* 2 μεγάλες πατάτες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτάμε σε βραστό νερό τα αμπελόφυλλα μόλις για 2-3 λεπτά εφόσον είναι φρέσκα και τα καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τους. Αν είναι κονσέρβα, απλά τα ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε το ρύζι, το δυόσμο, την ντομάτα, το λεμόνι και το αλατοπίπερο. Τυλίγουμε τα ντολμαδάκια βάζοντας μια κουταλιά της σουπας από τη γέμιση κοντά στο κοτσάνι. Διπλώνουμε τις άκρες και μετά τυλίγουμε το υπόλοιπο φύλλο. Το σφίγγουμε αρκετά. Στον πάτο της κατσαρόλας τοποθετούμε φέτες από πατάτες και επάνω εκεί στοιβάζουμε τα ντολμαδάκια, στο τέλος καλύπτουμε με μερικά φύλλα, αυτά που έχουν λίγο «σπάσει» ή «κοπεί». Προσθέτουμε 1 φλιτζ. ελαιόλαδο και 1 1/2 φλιτζ. χλιαρό νερό, τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό ζεστό.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino