Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

YΛΙΚΑ
* 1400 γρ. κομμένο μερίδες μοσχάρι
* 1 κιλο ψιλοκομμένες ξεφλουδισμένες ντομάτες ή 2 κονσέρβες κονκασέ
* 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
* 2 – 3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
* 1 κιλο χοντροκομμένες μελιτζάνες
* 3 κουταλιές και μισή κούπα ελαιόλαδο
* αλάτι, πιπέρι
* 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
* 1 φύλλο δάφνης


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε, αφαιρούμε το κοτσάνι και κόβουμε σε φέτες 2 εκ. περίπου τις μελιτζάνες. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίζουμε ολόγυρα το κρέας. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε και το κρεμμύδι. Το μαραίνουμε 2 – 3 λεπτά και προσθέτουμε και το σκόρδο. Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί 2 λεπτά ακόμη και ρίχνουμε την ντομάτα, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη και την δάφνη. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κρέας (περίπου μία ώρα). Όλο αυτό το διάστημα ελέγχουμε μήπως χρειαστεί νερό. Τινάζουμε τις μελιτζάνες από το σκούρο υγρό που βγάλανε και αν θέλουμε τις στεγνώνουμε με χαρτί. Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις μελιτζάνες. Τις μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για να μην αρπάξουν 5 – 6 λεπτά. Τις προσθέτουμε στο κρέας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα του φαγητού, μέχρι να βράσει εντελώς το κρέας, άλλα 20 περίπου λεπτά. Αν σε αυτό το διάστημα χρειαστεί να το ανακατέψουμε, το κάνουμε με προσοχή, για να μην λιώσουν οι μελιτζάνες. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό. Ταιριάζει πολύ με ρύζι, πατάτες πουρέ ή τηγανητές.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino