Γιουβαρλάκια κοκκινιστά

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

ΥΛΙΚΑ
* 700γραμ. κιμά ανάμεικτο (χοιρινό, μοσχάρι)
* 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο μούλτι
* 1 ματσάκι άνηθο
* 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
* 1 αυγό
* αλάτι πιπέρι
* λίγο αλεύρι για να περάσουμε τα γιουβαρλάκια

για την σάλτσα:
* 1/2 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
* 1 κουταλιά του γλυκού πελτέ
* 1 κύβο κότας
* ελαιόλαδο
* 2 κούπες ρύζι αμερικάνικο ή ότι άλλο εσείς θέλετε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα σέλινα σε μικρά κομμάτια, 2-3 πόντους και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Μόλις πάρει βράση το νερό το αλλάζουμε και τα ξαναβάζουμε και πάλι στην κατσαρόλα να ζεματιστούν για να ξεπικρίσουν. Ετοιμάζουμε το χοιρινό, το κόβουμε μερίδες και το πλένουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι και βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε το χοιρινό να τσιγαριστεί. Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε μαζί ένα κρεμμύδι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο νερό. Όταν κοντεύει το χοιρινό να ψηθεί, να κρατάει ακόμα, ρίχνουμε τα σέλινα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση όλα μαζί. Κατόπιν ετοιμάζουμε αυγολέμονο με λίγο cornflour και περιχύνουμε το φαγητό. Για να πάει παντού το αυγολέμονο δεν ανακατεύουμε αλλά κουνάμε την κατσαρόλα.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino