γεμιστά με κιμά

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ
* 5 ντομάτες μέτριες
* 10-12 πράσινες πιπεριές σχετικά μικρές
* 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
* 400 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
* 1 μεγάλο κρεμμύδι
* 1 φλιτζάνι μαϊντανό
* προαιρετικά λίγο δυόσμο
* 2 φλιτζανάκια του καφέ περίπου ελαιόλαδο
* μια κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
* μαύρο πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες με ένα κουταλάκι και το περνάμε από το μπλέντερ. Αδειάζουμε από τους σπόρους τις πιπεριές χωρίς να αποκόψουμε τη βάση τους. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το 1,1/2 φλιτζανάκι λάδι και σωτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο στον τρίφτη κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τον κιμά να τσιγαριστεί καλά ανακατεύοντας συνέχεια. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα προσθέτοντας το ρύζι και στη συνέχεια το χυμό από τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό. Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές με ένα κουτάλι, τα αλατίζουμε, ρίχνουμε στο ταψί το υπόλοιπο λάδι, σχεδόν ένα φλιτζάνι νεράκι και ψήνουμε για μια ώρα στους 200 βαθμούς. Προαιρετικά, μπορούμε να κόψουμε πατάτες να τις αλατοπιπερώσουμε και να τις βάλουμε ολόγυρα στο ταψί γεμίζοντας τα κενά ανάμεσα στα γεμιστά.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino