σπανακόρυζο με ντομάτα

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012





ΥΛΙΚΑ

- 1 κιλό σπανάκι (καθαρισμένο)
- μισή κούπα λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- μισό ματσάκι άνηθο
- μισό ματσάκι μαϊντανό
- μισό ποτήρι κρασιού ρύζι (καρολίνα)
- 3/4 κούπας  συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή 
- 1 κ.σ πελτέ
- αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα πολύ καλά. Τα κόβουμε σε ψιλά κομμάτια.  Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι.  Ρίχνουμε το σπανάκι και αφήνουμε να μαραθεί. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Έπειτα βάζουμε  τον άνηθο, το μαϊντανό  και το χυμό ντομάτας και αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί και η ντομάτα μας.  Προσθέτουμε 2 κούπες νερό και αφήνουμε 15 λεπτά να βράσει το σπανάκι. Έπειτα ρίχνουμε άλλη 1,5 κούπα ζεστό νερό και προσθέτουμε το ρύζι . Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.  Αφήνουμε να βράσει για  15 λεπτά ακόμα και κλείνουμε το μάτι. Το ρύζι θα φουσκώσει και θα γίνει με τη θερμότητα που έχει η κατσαρόλα μας. Δηλαδή σερβίρουμε μετά από 15 λεπτά τουλάχιστον.


Καλή επιτυχία!

2 σχόλια:

Elpiniki είπε...

Ενω δεν ετρωγα καθολου σπανακορυζο, τωρα εχει γινει φαγακι που τρωω πολυ ευχαριστα και καμια φορα μου λειπει κιολας αμα αργησω να φτιαξω...
Τελειο φαινεται, γεια στα χερια σου!

Κωσταδακι είπε...

Aγαπητη Ελπινικη,
τωρα ελπιζω να καταλαβαινεις τι εχανες με το σπανακορυζο! αγαπημενο δικο μου φαγητο παιδιοθεν! ελπιζω να εχεις δοκιμασει τη συνταγη μου, γινεται ενα σπανακορυζο ελαφρυ και πεντανοστιμο!

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino