Γαλοπούλα με σέσκουλα

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

 ΥΛΙΚΑ
* 500 γρ. φιλέτο γαλοπούλας
* ½ ποτήρι λευκό κρασί
* 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
* 3 σκελίδες σκόρδο
* 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
* 1 ματσάκι μάραθο
* 1 κιλό σέσκουλα
* 2 αυγά
* 3 λεμόνια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας σε ελαιόλαδο μαζί με ολόκληρο το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να σιγοβράσει και όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα σέσκουλα και το μάραθο, ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε αλάτι–πιπέρι. Αφού ψηθεί, φτιάχνουμε το αβγολέμονο. Χτυπάμε καλά τα ασπράδια για να φτιάξουμε μία ωραία κρεμώδη μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους, τους προσθέτουμε στην μαρέγκα μαζί το χυμό λεμονιού και σιγά σιγά προσθέτουμε ζουμί από το φαγητό (σιγά-σιγά μην κόψει!). Το βάζουμε στο φαγητό μας, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρουμε!


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino