Φασολάκια με χταπόδι (Αγιορείτικη συνταγή)

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

ΥΛΙΚΑ
* 1 χταπόδι γύρω στα 800 γραμμάρια
* 750 γραμμάρια φρέσκα φασολάκια
* 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
* 1 ½ φλιτζάνι πολτός φρέσκιας ντομάτας
* 1 φλιτζάνι λάδι
* λίγο αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει με ένα φλιτζάνι νερό. Όταν περάσει μισή ώρα βγάζουμε το χταπόδι σε μια πιατέλα και το κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Κρατάμε το ζουμί κατά μέρος. Σε χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε λίγο από το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το χταπόδι . Προσθέτουμε την ντομάτα και το ζουμί που κρατήσαμε και αφήνουμενα βράσει. Όταν είναι μισοβρασμένο προσθέτουμε τα φασολάκια και αφού βράσουν λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και λίγο αλάτι ,(προσοχή το χταπόδι δεν παίρνει πολύ αλάτι). Το φαγητό θα έχει μαγειρευτεί όταν μείνει με τη σάλτσα του. Τότε πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο πιπέρι. Αν δεν έχουμε φασολάκια, χρησιμοποιούμε πράσο και προσθέτουμε κρασί.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino