Κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές και κονιάκ

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010


Μερίδες: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 15’, Χρόνος ψησίματος: 15’

ΥΛΙΚΑ
·        * 500 γρ. φιλέτο στήθος  κοτόπουλο  κομμένο σε λεπτές λωρίδες ή μπουκιές
·        * 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
·        * 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
·        * 3-5 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) κομμένες σε λωρίδες
·        * 1 σκελίδα σκόρδο κομμένο σε φέτες
·        * 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
·        * 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι σκόνη ή 1 κλαδάκι θυμάρι (ότι έχεις) 
·        * 1 σφηνάκι κονιάκ
·        * 1 μικρή κρέμα γάλακτος (200 ml)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε 5’-6’, να αλλάξει το χρώμα της. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5’-6’. Προσθέτουμε το κονιάκ, την κρέμα γάλακτος (αν έχεις και φρέσκο γάλα ρίξε λίγο μαζί με την κρέμα γάλακτος) και το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για 10’, μέχρι να μείνει με ελάχιστη σάλτσα και να ρουφήξει τα υγρά του.
Μπορείς να σερβίρεις με πιλάφι, πουρέ ή πατάτες στον φούρνο.
  
Σημείωση                           
*Αν σου αρέσει η γαλοπούλα αντί για κοτόπουλο μπορείς να το κάνεις με γαλοπούλα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino