Βασική ζύμη για πιροσκί

Τρίτη 5 Απριλίου 2011




ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό αλεύρι
* 2 φακελάκια μαγιά (σκόνη)
* 1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη
* αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, φτιάχνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο του και ρίχνουμε το αλάτι. Ζεσταίνουμε μισή κούπα νερό να γίνει χλιαρό (όχι πάνω από 40 βαθμούς), και εκεί μέσα διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά κι όταν αρχίσει να φουσκώνει λίγο το προσθέτουμε στο μπωλ με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σταδιακά μιάμιση με δύο κούπες χλιαρό νερό μέχρι να μπορούμε να πλάσουμε τη ζύμη μας χωρίς να κολλάει στα χέρια μας.
Σε ένα άλλο μπωλ, αρκετά μεγάλο γιατί θα φουσκώσει αλείφουμε λίγο λάδι και τοποθετούμε μέσα τη ζύμη μας σκεπάζοντας το μπωλ με πετσέτα και κουβέρτα ή διαφανή μεμβράνη και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για μία ώρα περίπου (μέχρι να φουσκώσει).
Όταν η ζύμη για πιροσκί είναι έτοιμη παίρνουμε κομμάτια της και πλάθουμε ισομεγέθη μπαλάκια. Ανοίγουμε προσεκτικά το κάθε μπαλάκι να γίνει στρογγυλό και σαν πίτα και γεμίζουμε με την γέμιση της αρεσκείας μας. Κλείνουμε προσεκτικά και απαλά τους δίνουμε σχήμα. Τηγανίζουμε τα πιροσκί μας σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αραδιάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.





Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino