χοιρινό στη γάστρα με εσπεριδοειδή

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010


ΥΛΙΚΑ  
* 2 κιλά χοιρινό μπούτι, κομμένο σε μερίδες
* 5 σκελίδες σκόρδο
* 10 μεγάλες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
* 2 πορτοκάλια (χυμός)
* 2 λεμόνια (χυμός)
* 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
* 1 κ.σ. ρίγανη
* 1 κλαδάκι δεντρολίβανο φρέσκο ή ξερό
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ τοποθετούμε το κρέας σε πυρίμαχο ή γυάλινο σκεύος. Μπήγουμε τα σκόρδα εδώ κι εκεί ολόκληρα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό εσπεριδοειδών. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να μαριναριστεί όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Την επομένη καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις στρώνουμε στη γάστρα, τοποθετούμε τα κομμάτια μαριναρισμένου χοιρινού επάνω τους και περιχύνουμε με τη μαρινάτα. Αλατίζουμε και τρίβουμε πιπέρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC σε αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα. Ψήνουμε για ¾της ώρας χωρίς καπάκι. Έπειτα ανακατεύουμε ελαφρά. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη. Σκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 2 ώρες.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino