Μυζηθρόπιτες

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010


ΥΛΙΚΑ  
* Μυζήθρα γλυκιά, 1 κιλ., ανάλητη, (για τη γέμιση)
* Ζάχαρη άσπρη, 800 γρ., (για τη γέμιση)
* Αυγό, 4 τμχ., (για τη γέμιση)
* Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 250 γρ., (για τη γέμιση)
* Βανίλια, άρωμα (για τη γέμιση)
* Μαστίχα, λίγη, κοπανισμένη (για τη γέμιση)
* Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κιλ., (για το φύλλο)
* Αυγό, 2 τμχ., (για το φύλλο)
* Ελαιόλαδο, λίγο (για το φύλλο)
* Ξύδι, λίγο (για το φύλλο)
*Αλάτι, λίγο (για το φύλλο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περνάμε τη μυζήθρα από τον τρίφτη των λαχανικών και την πολτοποιούμε.  Την αναμειγνύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
Για τη ζύμη του φύλλου, ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά.  Κατόπιν κόβουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια και ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη.  Κόβουμε το φύλλο σε μικρά στρογγυλά κομμάτια, τα οποία και τοποθετούμε σε φόρμες ή αν δεν έχουμε σχηματίζουμε με αυτά μικρά καλαθάκια.
Γεμίζουμε την κάθε φόρμα ή καλαθάκι με μια κουταλιά γέμιση και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 – 200 βαθμούς.  Τα βγάζουμε από τον φούρνο μόλις ροδίσει η γέμιση.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino