* 800 γραμμ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους (μόνο τη σάρκα χωρίς τα σπόρια και το εξωτερικό της)
* 2 πράσα (το άσπρο μέρος), κομμένα σε ροδέλες
* 200 γραμμ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
* 1/2 φλιτζ. κονιάκ
* 4 φλιτζ. ζωμό πουλερικών
* 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
* 1 κ.γ. μπαχάρι ή κύμινο
* 1 κ.γ. κουρκουμά
* 200 γραμμ. γιαούρτι
* αλάτι, πιπέρι, φρέσκο άνηθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το πράσο με τα κυβάκια κολοκύθας σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με μπαχάρι ή κύμινο και κουρκουμά. Μόλις ροδίσουν, σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το ζωμό πουλερικών. Ρίχνουμε και τα κάστανα και αφήνουμε να μαγειρευτεί η σούπα για 30’. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε σταδιακά το μείγμα στο μπλέντερ. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον άνηθο και καρυκεύουμε. Σερβίρουμε τη σούπα βελουτέ και σε κάθε μπολ βάζουμε και από μια κουταλιά γιαούρτι.
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου