Χριστουγεννιάτικη κρεατόπιτα με ψημένα φύλλα

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ
για το φύλλο
* 1 αυγό
* 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
* 1 κ.σ. ξίδι
* 1 φλ. τσαγιού νερό χλιαρό
* όσο σηκώσει αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1 κ.γλ. αλάτι

για τη γέμιση
* 1½ κιλό πρόβειο κρέας (νεφραμιά)
* 4 κρεμμύδια ολόκληρα
* 4 αυγά
* 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
* αλάτι
* πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε να βράσει με τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσει καλά. Παίρνουμε τα κρεμμύδια με τρυπητή κουτάλα σε μπολ (πρέπει να είναι λιωμένα καλά). Στραγγίζουμε το κρέας και το ψιλοκόβουμε σε μπουκίτσες. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη ζύμη: Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο σε μεγάλο μπολ, τα ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε 4 φύλλα και τα ψήνουμε για 10΄ στους 200οC. Αφήνουμε να κρυώσουν. Τα σπάμε σε κομμάτια μέσα σε ταψί λαδωμένο. Ρίχνουμε το κρέας και τα κρεμμύδια πάνω στα ψημένα φύλλα. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο ζωμό από το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε. Συμπληρώνουμε στο ταψί τόσο ζωμό από κρέας όσο χρειάζεται για να καλυφθούν τα φύλλα και (αν θέλουμε προσθέτουμε κομμάτια κεφαλοτύρι) ψήνουμε την πίτα στους 180οC στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino