γεμιστά ορφανά (χωρίς κιμά)

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ
* 3 μέτριες, πράσινες πιπεριές
* 6 μέτριες, ώριμες και στρογγυλές ντομάτες
* 3 κολοκυθάκια στρογγυλά ή κοντά (για να αδειάζουν εύκολα)
* 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
* 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
* ½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
* ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
* 1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
* 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
* 1 κ.σ. πάπρικα
* 1 κ.σ. σούπας ρίγανη
* αλάτι και μαύρο πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε τα λαχανικά. Στις ντομάτες και τα κολοκυθάκια κόβουμε μια φέτα από την πλευρά του κοτσανιού και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε το εσωτερικό και το ψιλοκόβουμε.Κόβουμε μια λεπτή φέτα από τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες. Κρατάμε όλα τα “καπάκια των λαχανικών".Ζ εσταίνουμε την μισή ποσότητα ελαιόλαδου σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε μια, δυο φορές.Ρίχνουμε το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια, τη μισή ποσότητα από τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις σταφίδες, τη ρίγανη και την πάπρικα. Αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν 3-4 λεπτά και σβήνουμε με ένα φλιτζάνι νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό και τον δυόσμο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C, τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα μέτριο ταψί και πασπαλίζουμε το εσωτερικό με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Γεμίζουμε τα λαχανικά με το μείγμα και τα σκεπάζουμε. Περιχύνουμε το περιεχόμενο του ταψιού με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την τριμμένη ντομάτα.Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε μερικές πατάτες κομμένες κυδωνάτες. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, ώσπου τα λαχανικά να μαραθούν. Σερβίρουμε τα γεμιστά ζεστά ή κρύα συνοδευόμενα με μπόλικη φέτα.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino