μελιτζανόπιτα

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010


ΥΛΙΚΑ

4 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες
3 αβγά
1 κούπα αλμυρό σκληρό τυρί τριμμένο
1 κούπα γλυκό σκληρό τυρί τριμμένο
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1 πακέτο φύλλα χωριάτικα
1 βούτυρο λιωμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο
αλάτι-πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διώχνουμε την πίκρα από τις μελιτζάνες ρίχνοντας αρκετό αλάτι και βάζοντας τις να σταθούν 3-4 ώρες σε ένα σουρωτήρι αφού πρώτα τις έχουμε ξεφλουδίσει. Τις ξεπλένουμε, τις κόβουμε κυβάκια (στο μέγεθος του κύβου ζάχαρης) και τις στίβουμε. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι που πρώτα έχουμε ψιλοκόψει, και όταν πάρει να κοκκινίζει ρίχνουμε τις μελιτζάνες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς να σωθούν τα υγρά. Στη συνέχεια ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνει το μείγμα με το λάδι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε τα αβγά και ρίχνουμε τα τυριά, τη φρυγανιά και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις μελιτζάνες. Σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζουμε ένα ένα τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα, ρίχνουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Κόβουμε σε κομμάτια την πίτα μας (προσοχή! ποτέ το μαχαίρι δεν το φτάνουμε μέχρι τον πάτο), ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό και ψήνουμε στους 200 C μέχρι να ροδίσει (περίπου 45 λεπτά)



Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino