Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι με σάλτσα λεμονιού

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

ΥΛΙΚΑ
* 1 μεγάλο λάχανο
* 250 γρ. ρύζι
* 1 μεγάλο κρεμμύδι
* 1 φλ. καφέ μαϊντανό
* 1 φλ. καφέ άνηθο
* 2 καρότα τριμμένα
* 2 κ.σ. φυτίνη
* χυμός λεμονιού
* αλατοπίπερο
* (προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε σταφίδες και κουκουνάρι)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεματίζουμε το λάχανο μέχρι να μαλακώσουν τα πάνω φύλλα. Βγάζουμε από την κατσαρόλα το λάχανο και παγώνουμε σε τρεχούμενο νερό. Ανοίγουμε τα φυλλα του λάχανου προσεκτικά, αφαιρώντας τα χοντρά μέρη. Αν το λάχανο μας είναι τρυφερό (χωρίς πολλά χοντρά μέρη) μπορούμε να τα αφαιρέσουμε ένα ένα προσεκτικά μη σπάσουν και να τα ζεματίσουμε σαν φύλλα πια κι όχι ολόκληρο το λάχανο. Σε ένα μεγάλο μπωλ ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, και όλα τα υλικά της γέμισης. 


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino