Φιλέτο Πέρκας με σάλτσα ελιάς

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

YΛΙΚΑ
* 800 γρ. πέρκα φιλέτο Kallimanis
* 1/4 φλιτζανιού ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
* 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1-2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
* 2 φλιτζάνια ντομάτες ψιλοκομμένες
* 1 φλιτζάνι νερό
* 2 κουτ. τσαγιού ρίγανη
* ½ κουτ. τσαγιού σπασμένη γλυκιά πιπεριά
* ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
* 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
* 3 κουτ.σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
* ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
* αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στεγνώνουμε την πέρκα με χαρτί κουζίνας. Την κόβουμε σε χονδρές λωρίδες 4 εκ., αλατοπιπερώνουμε, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε για 5΄το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό, το κρασί, το λεμόνι, τη ρίγανη, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 8’. Τοποθετούμε τα φιλέτα πέρκας, τις ελιές πάνω στη σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με το βασιλικό. Χωρίς να το ανακατεύουμε, αφήνουμε το ψάρι να σιγοβράσει για 10΄-12΄ μέχρι να ψηθεί. Για να μην κολλήσει το φαγητό, ανακινούμε την κατσαρόλα κατά διαστήματα. Σερβίρουμε πρώτα το ψάρι στο πιάτο και το περιχύνουμε με τη σάλτσα. Συνοδεύουμε τα φιλέτα πέρκας με πατάτες τηγανητές ή πιλάφι.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino