* 1 (γύρω στο 1,5 κιλό) κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
* 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
* 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (με τα φύλλα τους)
* 1 κιλό αντίδια
* 2 κ.σ. άνηθος
* 2 αυγά
* 1 ζουμερό λεμόνι (χυμός)
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι
EKΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί για 2΄-3΄. Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και σιγοβράζουμε το κοτόπουλο για 50΄, έως ότου μαλακώσει καλά. Χοντροκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στο φαγητό. Στη συνέχεια χοντροκόβουμε τα αντίδια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και βράζουμε για 10΄ (να μη λιώσουν τα λαχανικά). Προς το τέλος του βρασμού πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σβήνουμε τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά και το λεμόνι, παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό και τα αραιώνουμε. Περιχύνουμε το φρικασέ με το αυγολέμονο.
Καλή επιτυχία!
2 σχόλια:
Λαχταριστό και πεντανόστιμο! Αν δεν βρώ αντίδια βάζω και μαρουλάκι.
Καλή χρονιά!
Νοστιμοοοοοοο
Δημοσίευση σχολίου