Ταλιατέλες με κοτόπουλο στο φούρνο

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010


 Μερίδες: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 20’, Χρόνος ψησίματος: 25’

ΥΛΙΚΑ
·         * 500 γρ. ταλιατέλες
·         * 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
·         * 300 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκιές
·         * 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
·        *  300 γρ. μανιτάρια σε φέτες
·        * 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
·        * 1 μικρή κρέμα γάλακτος (200 ml)
·        *1 ½ φλιτζάνι φρέσκο γάλα
·       *  Μαϊντανό ψιλοκομμένο
·        * 250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
·        * Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε να βράσει το νερό για τις ταλιατέλες (τις βράζεις συγχρόνως ώσπου να γίνει το υπόλοιπο μείγμα και τις στραγγίζεις καλά)  και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι (μεγάλο) και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5’-6’, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2’ ακόμη. Ύστερα προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για 3’-4’. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2’, να ψηθεί ελαφρά (έχει την ιδιότητα να ρουφάει τα υγρά που έχουν βγει). Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και περιχύνουμε με την κρέμα και το γάλα.  Αλατοπιπερώνουμε (μία κουταλιά του γλυκού αλάτι γιατί μετά μπαίνει και η κεφαλογραβιέρα) και σιγοβράζουμε για 5’. Πασπαλίζουμε στο τέλος με μαϊντανό. Αδειάζουμε τις ταλιατέλες σε πιρέξ και περιχύνουμε τη σάλτσα κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 25’, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά. (στα 20’ ρίξε μια ματιά και αν είναι έτοιμο κλείσε το φούρνο και άφησε την πόρτα 5’ κλειστή και μετά άνοιξέ την και βγάλε το φαγητό)

Σημειώσεις: 
*Αν δεν έχετε ταλιατέλες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακαρόνια πένες. 
*Η συνταγή μπορεί να γίνει και με στήθος γαλοπούλας.

Καλή επιτυχία!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino