Χριστουγεννιάτικη κοτοσαλάτα

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010


ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο
* 1 (1½ κιλό) κοτόπουλο βρασμένο
* 1 μικρό καρότο
* 1 κλωνάρι σέλινο
* 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
* 1 κλωνάρι πράσο

Για τη σαλάτα
* 400 γραμμ. καρυδόψιχα αλεσμένη
* 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
* 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
* 2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
* 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
* 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
* 2 φλ. τσαγιού ζωμός από την κότα που βράσαμε
* 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1 κ.σ. πιπέρι καγέν
* 2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
* 2 φλ. τσαγιού ζωμός από την κότα που βράσαμε
* μαϊντανός ψιλοκομμένος
* τα σποράκια από 2 ρόδια
* αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κοτόπουλο με όλα τα λαχανικά σε νερό που να τα καλύπτει, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και το μαδάμε σε ίνες. Μουσκεύουμε το ψωμί στο ζωμό, να μαλακώσει, και το στραγγίζουμε. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ψωμί, τα καρύδια, το σκόρδο, πάπρικα, καγέν, αλάτι. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε το κοτόπουλο, το καρότο, το σέλερι, το ζωμό, τη μαγιονέζα και τα ρόδια με το μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε την κοτοσαλάτα σε πιατέλα γαρνιρισμένη με ρόδια και τραγανά τσιπς από αραβική πίτα.

Καλή επιτυχία!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino