Τζαμαϊκανό κοτόπουλο

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

ΥΛΙΚΑ
* 180 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
* 40 γρ. πάστα καρύδας
* 40 γρ. μάνγκο
* 40.γρ. παπάγια
* 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι
* 30 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι (το πράσινο μέρος)
* 20 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
* 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
* 1 κουτ. γλυκού κάρυ
* αλάτι και πιπέρι
* ½ μπανάνα
* ½ ποτήρι λευκό κρασί
* ½ ποτήρι ελαιόλαδο
* 1 φλ. τσαγιού ρύζι basmati βρασμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και καψαλίζουμε την κότα μας. Τη γεμίζουμε καλά-καλά με το σιτάρι και τη βάζουμε στην κατσαρόλα που έχουμε ήδη ζεστάνει στη φωτιά. Όσο σιτάρι μας περισσέψει, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, το σκεπάζουμε με νερό και το αφήνουμε να βράζει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η κότα και να φουσκώσει το σιτάρι. Μόλις χυλώσει το φαγητό, αρχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι κρέας και σιτάρι να γίνουν ένας πολτός. Όσα κόκκαλα βγαίνουν από το ανακάτεμα τα αφαιρούμε. Η όλη διαδικασία (βράσιμο, ανακάτεμα, χύλωμα) κρατά περίπου 5 ώρες. Όταν είναι έτοιμο το σερβίρουμε, προσθέτουμε αλάτι και βούτυρο λιωμένο



Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino