Μελιτζάνες με τυρί στο φούρνο

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες σε ροδέλες
* 300 γραμμ. τυρί φέτα σκληρή
* 1 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
* 1 κρεμμύδι σε φέτες
* 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
* 3-4 ντομάτες ώριμες σε ροδέλες
* 1 φλιτζ. ντοματόζουμο
* 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
* Λάδι για τηγάνισμα
* Αλάτι
* Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη του τυριού τη φέτα. Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό, να ξεπικρίσουν για 30 λεπτά. Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε. Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες (ή τις αλείφουμε με λάδι και τις ψήνουμε στο γκριλ). Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να φύγει το πολύ λάδι. Τις τοποθετούμε τη μία διπλα στην άλλη μέσα σε λαδωμένο ταψί και βάζουμε πάνω τους τις ροδέλες το κρεμμύδι και την ντομάτα. Αναμειγνύουμε το ντοματόζουμο με το λάδι και τη ζάχαρη, περιχύνουμε με το μείγμα τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στο γκριλ για 15-20 λεπτά. Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα και το μαϊντανό και συνεχίζουμε το ψήσιμο (για να γκρατιναριστεί το τυρί) για άλλα 15 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες ζεστές.
TIP: Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε τις ροδέλες της μελιτζάνας στο ταψί, να τις βάλουμε στο φούρνο να ψηθούν και όταν γίνουν να προσθέσουμε τις ντομάτες κ.λπ. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο σκόρδο και ψιλοκομμένο βασιλικό στο μείγμα του ντοματόζουμου. Ταιριάζει τέλεια.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino