Κουσκούς με επτά λαχανικά (Βαγδάτη)

Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

ΥΛΙΚΑ
* 1 πακέτο κουσκούς.
* 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες.
* 1 φύλλο δάφνης.
* 2 καρότα.
* 4 αγκινάρες.
* 2 κολοκύθια.
* 1 φινόκιο.
* 6 τεμ. φρέσκο κρεμμύδι.
* 40 γρ. ρεβίθια (μουσκεμένα για μια νύχτα στο νερό).
* 0,75 lt ζωμός κότας.
* λάδι.
* 1/2 κ.γλ. κόλιαvτρo ξερό.
* αλάτι, πιπέρι, φρέσκο κόλιαvτρo, μυρώνια.


 EKΤΕΛΕΣΗ
Ζεματίζουμε κάθε λαχανικό χωριστά στο δικό του νερό, ώστε να διατηρήσει την αυθεντική του γεύση, και αμέσως τα περνάμε από κρύο νερό. Τα νερά κάθε λαχανικού τα φυλάμε στην άκρη. Βράζουμε τα ρεβίθια με ένα φύλλο δάφνης. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε τα νερά των λαχανικών, αφήνουμε να πιουν τα μισά υγρά (0,75 It), προσθέτουμε το ζωμό κότας και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις. Κατόπιν, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις όλα μαζί (να είναι τρυφερά, αλλά και τραγανά). Ετοιμάζουμε το κουσκούς, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και το σερβίρουμε με τα λαχανικά.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino