μιτίκια με συκωτάκια και ρύζι

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ
για τη ζύμη:
* ½ κιλό αλεύρι
* 1 κουτ σουπ ελαιόλαδο
* 1 κουτ σουπ κόκκινο κρασί
* αλάτι
* νερό (όσο πάρει η ζύμη)

για τη γέμιση:
* τα συκωτάκια μιας γαλοπούλας ή 150 γρ συκωτάκια πουλιών
* 1 φλιτζ τσαγ ρύζι γλασέ
* 1 ποτήρι λευκό κρασί
* 1 φλιτζ τσαγ βούτυρο ελαφρά λιωμένο
* 1 φλιτζ τσαγ μαύρες σταφίδες, μουλιασμένες σε νερό
* 1 κρεμμύδι τριμμένο
* 60 γρ κουκουνάρι
* ½ κουτ γλυκ κανέλα
* ½ κουτ γλυκ πιπέρι
* αλάτι
* 4 φλιτζ τσαγ ζωμό κότας, ή γαλοπούλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε τη ζύμη ως εξής: ανακατεύουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι. Κάνουμε μια λακουβίτσα στο αλεύρι και ρίχνουμε το λάδι και το κρασί. Ζυμώνουμε τα υλικά, προσθέτοντας σιγά σιγά το νερό και πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα μαλακή. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά. Την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια (10Χ10εκ.). Ξαναζυμώνουμε τα κομμάτια της ζύμης που περίσσεψαν και τα πλάθουμε σε μπάλα. Την ανοίγουμε πάλι σε φύλλο και το κόβουμε στα ίδια τετράγωνα κομμάτια. Φτιάχνουμε τη γέμιση ως εξής: Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με το μισό βούτυρο. Προσθέτουμε τα συκωτάκια ψιλοκομμένα και το ρύζι και το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε 1 ½ φλιτζ τσαγ ζωμό και τα αφήνουμε να ψηθούν. Όταν η γέμιση απορροφήσει τα υγρά της, είναι έτοιμη. Τοποθετούμε στα τετράγωνα κομματάκια ζύμης μια ποσότητα από τη γέμιση και ενώνουμε τις άκρες τους από πάνω, σαν πουγκάκια.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino