* 500 γραμμ. σπαγγέτι
* 2 κ.σ. ελαιόλαδο
* 1 σκελίδα σκόρδο
* 1 φλιτζ. τσαγ. θρυμματισμένο ροκφόρ
* 1 φλιτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος
* 3/4 φλιτζ. τσαγ. καρύδια ψιλοκομμένα
* 1 φλιτζ. τσαγ. παρμεζάνα
* πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο ολόκληρο για 1΄να τσιγαριστεί σε μέτρια φωτιά. Το αφαιρούμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ροκφόρ. Βοηθάμε με την κουτάλα να λιώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα. Αφήνουμε να δέσει το μείγμα για 2-3΄ και να κρεμώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα καρύδια, τη μισή παρμεζάνα και το πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε, τις μοιράζουμε σε 4 πιάτα και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα καρυδιών. Για γαρνίρισμα, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου