* 1 κιλό χοιρινό τεμαχισμένο
* 4 κυδώνια
* 800 γραμμάρια πατάτες
* 1/2 ποτήρια ελαιόλαδο
* 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
* 1/2 ποτήρι κρασιού κόκκινο
* λίγο δεντρολίβανο
* 1 ντομάτα
* 1 κουταλιά μπελτέ
* αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε το κρέας κομμένο σε μερίδες σ’ ενα ταψί. Κόβουμε τα κυδώνια ,τις πατάτες και τη ντομάτα σε μεγάλα κομμάτια και τ’ ανακατεύουμε με το αλάτι,το πιπέρι και το δεντρολίβανο. Στη συνέχεια ,αναμειγνύουμε το κρασί,το χυμό πορτοκαλιού και το κρασί και περιχύνουμε το κρέας ,τις πατάτες και τα κυδώνια. Ρίχνουμε λίγο νερό στα ταψί και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Το ψήνουμε στους 180 εως 200 βαθμούς για 2 περίπου ώρες. Μετά απο μία εως μιάμισι ώρα ομως που αρχισε το ψήσιμο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε λίγο νερό εάν χρειάζεται και γυρίζουμε το κρέας, τα κυδώνια και τις πατάτες για να ροδίσουν και απο τις δυο πλευρές.
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου