γαριδομακαρονάδα

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

YΛΙΚΑ
* 1 πακέτο linguini ή μακαρόνια Νο 6 (500 γρ.)
* 500 γρ. γαρίδες, φρέσκες κατά προτίμηση (αλλιώς κατεψυγμένες)*
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 2 κρεμμύδια μεσαία
* Ελαιόλαδο (κατά βούληση) για μένα καλύτερα το ελάχιστο που μπορείτε
* 2 ντομάτες ψιλοκομμένες σε κύβους και μισό κουτί χυμό ντομάτας (ή 1 κουτί κονκασέ και 1 κ.σ. πελτέ)
* ½ ματσάκι μαϊντανό
* ½ κ.γλ. κόλιανδρο (αν σας αρέσει βάλτε κι ένα)
* 2 σφηνάκια ούζο (εναλλακτικά κονιάκ ή κόκκινο κρασί)
* Αλάτι –πιπέρι (δοκιμάστε τη γεύση μην γίνει αλμυρό-εγώ το φτιάχνω με το μάτι)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο. Σταδιακά βάζουμε τα μυρωδικά μας και τη ντομάτα ή το χυμό. Όταν πάρει βράση σβήνουμε με ούζο και προσθέτουμε τις γαρίδες. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να γλυκάνει το χρώμα τους και να πορτοκαλίσουν. Εμείς ξέρουμε αν μας αρέσουν να κρατάνε ή θέλουμε να τα βράσουμε λίγο περισσότερο.Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά. Κρατάμε λίγο μακαρονόζουμο για την περίπτωση που το χρειαστούμε (αν μας φανεί πηχτή η σάλτσα μας). Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα τη μεταφέρουμε σε μεγαλύτερο σκεύος και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ακακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τα σερβίρουμε ζεστά με φυλλαράκια μαϊντανού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Εναλλακτικά, για όσους δεν τρώνε σκέτα τα ζυμαρικά τους, τρίβουμε φλύδες παρμεζάνας από πάνω.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino