Ταζίν

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

ΥΛΙΚΑ
* 200 γραμ. μοσχάρι φιλέτο
* 1 κούπα τσαγιού αράβικο κους-κους
* 50 γραμ. λευκό κρασί
* 1 κρεμμύδι
* 1 πράσινη πιπεριά
* 1 πιπεριά τσίλι
* 4 βερίκοκα
* 4 δαμάσκηνα
* αλάτι, πιπέρι
* κόλιανδρο
* σαφράν
* ελαιόλαδο
* 20 γραμ. βούτυρο
* λίγο γιαούρτι
* 50 γραμ. σάλτσα ντομάτα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το φιλέτο, που έχουμε κόψει σε ζουλιέν φέτες. Μόλις ροδοκοκκινίσει το κρέας, προσθέτουμε τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, το τσίλι και την πράσινη πιπεριά. Όταν πάρουν χρώμα, τα σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε το φαγητό να τραβήξει τα υγρά του. Μεταφέρουμε το παρασκεύασμα στο ταζίν, ειδικό σκεύος, και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο. Στη συνέχεια, το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 45 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα δεύτερο τηγάνι ετοιμάζουμε το κους-κους. Σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο ελαιόλαδο και μόλις πάρει χρώμα, το σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε το κους-κους, 2 κούπες νερό, το σαφράν και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις πιει τα υγρά του, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο για να γυαλίζει. Τέλος, αφού έχει ψηθεί το κρέας, σερβίρουμε βάζοντας το κους-κους στην μέση και τα φιλετάκια πάνω του. Γαρνίρουμε με λίγη ντομάτα και λίγο γιαούρτι.




Καλή όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino