* Φύλλο Κρούστας για Πίτες (500 γρ.)
* 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 100 γρ. για τα φύλλα
* 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
* 1 λίτρο γάλα
* 100 γρ. λιωµένο µε πιρούνι ροκφόρ
* 100 γρ. τριµµένη γραβιέρα
* 400 γρ. γαρίδες βρασµένες και µερικές για το γαρνίρισµα
* 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
* αλάτι
* άσπρο πιπέρι
* 1αυγό χτυπηµένο
EΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε τα µισά φύλλα σε βουτυρωµένο ταψί αλείφοντας κάθε φύλλο µε βούτυρο. Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 4 κουταλιές βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς. Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε µέχρι να γίνει µια σάλτσα µπεσαµέλ οµοιογενής. Αποσύρουμε από τη φωτιά την µπεσαµέλ, προσθέτουμε το ροκφόρ και τη γραβιέρα και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά τα καρότα. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ρίχνουμε στην µπεσαµέλ, τις γαρίδες ψιλοκοµµένες και τα καρότα. Απλώνουμε το µείγµα στο ταψί και καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωµένα. Αλείφουμε µε αυγό χτυπηµένο και ψήνουμε για 50΄-55΄.
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου