Κινέζικο ρύζι με γαριδες

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

ΥΛΙΚΑ
* 1κιλο ρυζι μπασματι
* 1κιλο γαριδες
* 2 κοκκινες πιπεριες
* 2 πρασινες πιπεριες
* 1κουτι καλαμποκι
* 5 καροτα
* 2 κρεμμυδια
* 1  κουτι bambu (θα το βρειτε σε ντελικατεσσεν η σε μεγαλα σουπερ μαρκετ)
* 1 κουτι sojasprossen (  >> )
* μισο κιλο μανιταρια
* μισο κιλο κεφαλακια μπροκολο

για τη σαλτσα
* 2 κουπες νερο με 1 κνορ λαχανικων
* 2 κουταλιες κετσαπ
* 2 κουταλιες ξυδι
* 2 κουταλιες αλευρι
* 2 κουταλιες λαδι
* αλατι πιπερι ,καρυ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε την γαριδα, αφαιρουμε το κελυφος , το εντερο και την χαραζουμε απο την αρχη μεχρι την ουρα πολυ βαθια (οταν θα ψηθει θα γινει σαν πεταλουδα). Τη μαριναρουμε για περιπου 2 ωρες σε σουσαμελαιο, καρυ, πιπερι , καυτερο πιπερι, αλατι, ξυδι , 1 κουταλακι ζαχαρη, καγιεν πιπερι και ενα κουταλακι αλευρι. Κοβουμε ολα τα λαχανικα μικρα σε ροδελες και το καροτο σε μεγεθος και παχος ενος σπιρτου. Τηγανιζουμε τα λαχανικα ενα ενα και τα βγαζουμε στην ακρη να στραγγισουν σε απορροφητικο χαρτι, μετα τηγανιζουμε τις γαριδες και τις βαζουμε επισης πανω σε χαρτι. Πλενουμε καλα το ρυζι και το βραζουμε (μια κουπα ρυζι με 1,5 κουπα νερο, 3 κουπες ρυζι 4,5 νερο). Με το που παρει βραση το χαμηλωνουμε στο ελαχιστο για 10 λεπτα και στιβουμε και λιγο λεμονακι μεσα. Σκεπαζουμε την κατσαρολα με μια πετσετα και με το καπακι. Μετα τα 10 λεπτα το κατεβαζουμε απο τη φωτια και αφηνουμε την πετσετα να τραβηξει ολη την υγρασια.  Τα υλικα της σαλτσας τα βαζουμε ολα μαζι να βρασουν σε ενα βαθυ τηγανι και μολις πηχτωσει η σαλτσα ριχνουμε ολα τα υλικα που εχουμε τηγανισει και τα αφηνουμε να παρουν μια βραση. Τα λαχανικα πρεπει να ψηθουν τοσο οσο να ειναι τραγανα.3 με 4 λεπτα το πολυ). Σερβιρουμε το ρυζι και στο πλαι τα λαχανικα.με τις γαριδες..


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino