Μανιταρόπιτα

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011



ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες
* ½ κιλό σφολιάτα χωριάτικη
* 1 φλιτζάνι λάδι  
* 1 φλιτζάνι παρμεζάνα
* 250 γρ. κρέμα γάλακτος
* 3-4 αυγά
* 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
* ½ φλιτζάνι μαϊντανός
* αλάτι – πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι μαζί με το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια προσθέτετε τα μανιτάρια και τα αφήνετε να μαραθούν για 5 λεπτά. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το αλάτι – πιπέρι, μαϊντανό, τα αυγά χτυπημένα με την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Το μείγμα είναι έτοιμο.
Κατόπιν ανοίγετε δύο φύλλα χωριάτικης σφολιάτας πάχους μισού πόντου. Καλύπτετε το ταψάκι λαδωμένο με το ένα φύλλο, ρίχνετε το μείγμα και το σκεπάζετε με το άλλο φύλλο ώστε να κλεισθεί καλά η γέμιση. Χαράζετε με κοφτερό μαχαίρι. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο 30 λεπτά περίπου. 


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino