κοτοπιτα

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

ΥΛΙΚΑ
* 1 πακ. φύλλο σφολιάτας
* 1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο
* 300-350 γρ τυρί τσένταρ
* 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
* 2 αυγά
* 5 φέτες μπέικον σε κομματάκια
* αλάτι, πιπέρι
* λίγο γάλα για το άλλειμα
* περίπου 1/2 ποτ. λάδι
* 1 ποτηρι κρεμα γαλακτος


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το βρασμένο κοτόπουλο στο μούλτι. Σε αντικολλητικό τηγανάκι βάζουμε το μπέικον να τσιγαριστεί και ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια. Όταν τα κρεμμυδάκια μείνουν με λίγο ζουμί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην κ΄ρεμα γάλακτος το τριμμένο κοτόπουλο.Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και το τσένταρ τριμμένο. Σε ένα ταψάκι βάζουμε το ένα φύλλο από τη σφολιάτα μας, το λαδώνουμε, ρίχνουμε τη γέμιση και από πάνω τοποθετούμε και το άλλο φύλλο της σφολιάτας.Μπορούμε επίσης να βάλουμε τη μισή γέμιση στο ένα φύλλο και να το τυλίξουμε σε ρολό. Ομοίως θα κάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη μας στο άλλο φύλλο.Αλείφουμε την επιφάνεια με γάλα και χαράσσουμε την πίτα με ένα μαχαίρι (όχι μέχρι κάτω).Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει (περίπου 1 ώρα)


Καλή επιτυχία!

1 σχόλια:

neennika είπε...

"κόλαση" η κοτόπιτα..η καλύτερη που εχω φάει

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino