Κολομπαρόπιτα

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ
* 1 ½ κιλό πράσινα κολοκυθάκια (τριμμένα)
* 2 αυγά
* 1 κουτ. σουπ. αλάτι (όχι καλά γεμάτο)
* 1 φλιτζ. τσαγ. γάλα
* 1 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένο δυόσμο
* 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
* 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
* 2 φλιτζ. τσαγ. σιμιγδάλι ψιλό
* ½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
* ½ φλιτζ. τσαγ. φρυγανιά τριμμένη
* 1 κουτ. γλυκ. τριμμένο μαύρο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δουλεύουε μέσα σε ένα τρυπητό τα τριμμένα κολοκύθια, μαζί με το κρεμμύδι και το αλάτι, «ζυμώνοντας» το μίγμα με το χέρι μας έτσι ώστε να φύγουν όλα τα υγρά του. Μεταφέρουμε το στραγγισμένο μίγμα σε μια λεκάνη (αρκετά μεγάλη), προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τον δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πιπέρι. Αναμιγνύουμε με το χέρι μας να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι για να σφίξει το μίγμα. Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε με φρυγανιά και αδειάζουμε το μίγμα της κολοκυθόπιτας. Στρώνουμε με μια βρεγμένη σπάτουλα την επιφάνεια της. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και φρυγανιά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά και κόβουμε την κολοκυθόπιτα αφού κρυώσει εντελώς. Σερβίρεται κρύα


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino