Πατατόπιτα µε µπέικον & γραβιέρα Κρήτης

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

ΥΛΙΚΑ
* Χωριάτικη Ζύµη (850 γρ.)
* 1 κιλό πατάτες
* 250 γρ. σε φέτες µπέικον
* 380 γρ. γραβιέρα Κρήτης
* 5 αυγά χτυπηµένα µε λίγο γάλα
* 130 γρ. βούτυρο
* αλάτι
* πιπέρι

EΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις βράζουμε σε αλατισµένο νερό για 25΄.Τις στραγγίζουμε καλά. Τρίβουμε τη γραβιέρα σε χοντρό τρίφτη και την ανακατεύουμε µε τα χτυπηµένα αυγά και αλατοπίπερο. Βουτυρώνουμε ένα µεγάλο στρογγυλό ταψί και στρώνουμε τα µισά φύλλα αλείφοντας κάθε φύλλο µε βούτυρο. Φροντίζουμε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά του ταψιού. Απλώνουμε πάνω στα φύλλα το µπέικον και κατόπιν σε στρώσεις τις µισοβρασµένες πατάτες ρίχνοντας ανάµεσα αρκετό από το µείγµα µε το τυρί και τα αυγά. Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα φύλλα πάλι βουτυρώνοντας καλά. Διπλώνουμε προς τα µέσα τα φύλλα που περισσεύουν φτιάχνοντας έναν «κόθρο». Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας µε βούτυρο και ψήνουμε 55΄- 60΄ στους 180-200° C µέχρι να ροδίσει. Για πιο ωραία εµφάνιση πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας µε μαύρο σουσάμι

Καλή επιτυχία!

1 σχόλια:

Εφη είπε...

Υπόσχεση!
Μόλις ξαναέχω κουζίνα (γιατί με χτύπησε τέτοια συμφορά...) θα φτιαχτεί πάραυτα!!!

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino