γιουβαρλάκια

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ
* 1/2 κιλό κιμά
* 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
* 1/4 κούπας ρύζι Καρολίνα
* 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
* 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο ή δυόσμο (προαιρετικά)
* 2 κουταλιές λάδι
* αλάτι
* πιπέρι
* λίγο αλεύρι
* 5 κούπες ζωμό κρέατος ή νερό
* 1/4 κούπας βούτυρο ή λάδι
* 2 αυγά
* 1/4 κούπας χυμό λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατέουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, τα μυρωδικά, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε το μίγμα μερικά λεπτά και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Τα αλευρώνουμε, τα αραδιάζουμε το ένα πλάι στο άλλο και τα αφήνουμε να περιμένουν. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κρέατος ή νερό και το βούτυρο, να βράσουν. Ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, ώσπου να μαλακώσουν, 30' περίπου. Στο μεταξύ, χτυπάμε ελαφρά τ' αυγά σ' ένα μπολ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας. Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα, ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάζουμε την από τη φωτιά. Την σερβίουμε ζεστή.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino