τρίχρωμος πουρές

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ
    * Για τον πουρέ πατάτας - σελινόριζας
    * 2½ κιλά πατάτες
    * 1 μεγάλη σελινόριζα
    * 4 κ.σ βούτυρο
    * 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
    * 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
    * 1½ φλ. τσαγιού παρμεζάνα
    * 4 αυγά χτυπημένα
    * Για τον πουρέ καρότου
    * 1 κιλό καρότα βρασμένα και πολτοποιημένα
    * αλάτι
    * πιπέρι
    * Για τον πουρέ σπανάκι
    * 1 κιλό σπανάκι ζεματισμένο και πολτοποιημένο
    * αλάτι
    * πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες και τη σελινόριζα στα τέσσερα και τα βράζουμε για 25΄-30΄, να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε με πολτοποιητή ή με το εργαλείο που λιώνει τις πατάτες. Ισομοιράζουμε το μείγμα σε τρία μπολ. Στο πρώτο μπολ προσθέτουμε τα καρότα πολτοποιημένα, στο δεύτερο το σπανάκι πολτοποιημένο. Το τρίτο θα παραμείνει λευκό. Πασπαλίζουμε μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε και τα τρία μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και το ισομοιράζουμε στα μπολ. Ισομοιράζουμε το μείγμα χτυπημένου αυγού στους τρεις πουρέδες. Ισομοιράζουμε την παρμεζάνα, και το γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα πουρέ που βρίσκεται σε κάθε μπολ με κουτάλα. Έχουμε βουτυρώσει μία φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση 23 ή 25 εκ. ή μεγάλη μακρόστενη φόρμα. Πρώτα στρώνουμε τον λευκό πουρέ και ισιώνουμε την επιφάνεια. Από πάνω στρώνουμε τον πουρέ καρότο και τέλος τον πουρέ σπανάκι. Ψήνουμε τον τρίχρωμο πουρέ στους 180οC στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 15΄, να σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και έπειτα αφαιρούμε το δαχτυλίδι από τη φόρμα. Κόβουμε σε φέτες. Συνοδεύει πουλερικά και κρεατικά.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino