Κοτόπουλο Tandoori

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

ΥΛΙΚΑ
    * 1 φιλέτο κοτόπουλο
    * 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
    * 2 κουτ. σούπας λάδι σουσαμιού
    * 1 κουτ. γλυκού σκόνη tanduri
    * κουτ. γλυκού κύμινο
    * κουτ. γλυκού αλάτι
    * 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
    * 1 πρέζα πιπέρι
    * 2 κομματάκια ρίζα τζίντζερ
    * 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
    * 1 φλιτζανάκι του καφέ ζωμό κότας
    * 1 κουτ. σούπας κονιάκ
    * 1 κουτ. σούπας γιαούρτι
    * 1 κουτ. καφέ βούτυρο
    * ψιλοκομμένο κόλιανδρο φρέσκο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα πρώτο τηγάνι σοτάρουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού στο σησαμέλαιο. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, τα ανακατεύουμε και έπειτα τυλίγουμε το κοτόπουλο με αυτά. Σε ένα δεύτερο τηγάνι σοτάρουμε το παναρισμένο κοτόπουλο σε λάδι. Μόλις πιάσει μια κρούστα το σβήνουμε με το κονιάκ. Μεταφέρουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι από το πρώτο στο δεύτερο τηγάνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον ζωμό κότας και το κρασί, αφήνουμε το φαγητό στην φωτιά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του και να δέσει η σάλτσα (περίπου 15 λεπτά). Στην συνέχεια, αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αλέθουμε την σάλτσα στο μίξερ, προσθέτοντας το βούτυρο. Σερβίρουμε το κοτόπουλο, το περιχύνουμε με την σάλτσα, προσθέτουμε και το γιαούρτι και μπόλικο κόλιανδρο.


Καλή όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino