ντομάτες γεμστές με χταπόδι

Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

ΥΛΙΚΑ
* 8 ντομάτες για γεμιστά
* 600 γρ. χταπόδι
* 200 γρ. ρύζι
* 100 γρ. τριμμένο παξιμάδι
* 150 γρ. κρεμμύδι
* 200 ml ελαιόλαδο
* 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
* μαϊντανό
* ξυδι
* ζάχαρη
* αλάτι
* πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το χταπόδι με λίγο νερό και ξίδι και το ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε το χταπόδι. Ανακατεύουμε για 5΄ και προσθέτουμε την ψίχα από τις ντομάτες ψιλοκομμένη, το ρύζι και το μαϊντανό. Τα σιγοβράζουμε μέχρι να «πιουν» τα υγρά τους και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη μέσα στις ντομάτες, τις γεμίζουμε με το μείγμα, τις κλείνουμε με τα καπάκια τους και τις βάζουμε σε ταψί. Αραιώνουμε τον πελτέ σε λίγο νερό και μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο περιχύνουμε τις ντομάτες. Τις πασπαλίζουμε με το παξιμάδι και τις ψήνουμε για 35΄ στους 170° C.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino