ντοματοκεφτέδες

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ
    * 5 ώριμες και σφιχτές ντομάτες ή ντοματάκια Σαντορίνης
    * 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    * 2 φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
    * ½ ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
    * 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
    * 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
    * 1 κ.σ μπούκοβο (σποράκια καυτερής πιπεριάς
    * 1 αυγό χτυπημένο
    * 1 φλ. κεφαλοτύρι πικάντικο τριμμένο
    * 4-5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    * ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    * αλάτι
    * φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού πλύνουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι. Τις βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα, και τ’ ανακατεύουμε με κουτάλι για να μαραθούν απ’ την ντομάτα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη ρίγανη, το θυμάρι, το δυόσμο, επίσης το τυρί, το αυγό, το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε. Λίγο λίγο ανακατεύοντας προσθέτουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυμό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και κουταλιά-κουταλιά τηγανίζουμε να ροδίσουν, περίπου 2΄-3΄ από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino