Σελινάτο χοιρινό µε λεµόνι

Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ 
* 1½ κιλό χοιρινό σε μερίδες 
* 2 κιλά σέλινο ή σέλερι 
* 2 καρότα τριμμένα 
* 2 πατάτες κομμένες σε κύβους 
* 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο 
* 2 μεγάλα λεμόνια (χυμός)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε το κρέας για λίγα λεπτά ώσπου να κάνει ελαφριά κρούστα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και αφήνουμε να μαραθούν για 2΄. Τέλος προσθέτουμε τα καρότα και τα σοτάρουμε για 1΄-2΄ να γυαλίσουν. Προσθέτουμε νερό να μισοσκεπάσει το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
Εν τω μεταξύ ζεματάμε το σέλινο σε βραστό νερό για 2΄-3΄. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε σουρωτήρι.
Αφού βράσει το κρέας, προσθέτουμε τους κύβους πατάτας και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο για 15΄-20΄, μέχρι το φαγητό να πιει τα υγρά του και να μαλακώσουν οι πατάτες. Δεν ανακατεύουμε γιατί θα λιώσουν. Απλώς κουνάμε πότε πότε την κατσαρόλα κρατώντας την από τα χερούλια.
Όταν σωθούν τα υγρά και μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του, στύβουμε τα λεμόνια και σερβίρουμε. Εάν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε και αυγολέμονο.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino